Losse thee - Lente thee

De vogeltjes binnen te fluiten, de bloemetjes beginnen te bloeien en de temperaturen lopen weer langzaam omhoog, het is lente! In deze tijd van het jaar wisselen we onze smaken voor losse thee elkaar. Tijdens de koude en regenachtige dagen verlang je meestal meer naar een winterse smaak maar zodra de zon begint te schijnen is de lente thee en zelfs zomer thee heerlijk om te drinken. 

Filter je resultaten
Er zijn 106 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Green Keemun Congou 1 kg

Sencha Earl Grey 1 kg

Jasmine Mao Feng 1 kg

Zorgeloos 1 kg

Pepermunt gesneden 1 kg

Brandnetel Thee 500 gram

Rozenbottel hibiscus 1 kg

Rooibos Ginger Lemon 1 kg

Rooibos Appel 1 kg

Rooibos Earl Grey 1 kg

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 1 kg

Pure Wild Rose Buds 1 kg

Osmanthus Oolong 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Zwarte thee Lemon 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Cranberry 1 kg

Rozen Thee extra 1 kg

Red love theebloemen 100 gram

Sencha Lemon 100 gram

Sencha Rode Ginseng 100 gram

wfo1 Bio

Lentebries Bio 100 gram

wfo1 Bio

Groene thee Citroen Bio 100 gram

Rooibos Ginger Lemon 100 gram

Rooibos Earl Grey 100 gram

Lady Grey 100 gram

Vreugdevuur 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Cranberry 100 gram

Jasmine Mao Feng 250 gram

wfo1 Bio

Lentebries Bio 250 gram

Vreedzame wereld 250 gram

Flower Angel theebloemen 1 kg

Butterfly on a Flower theebloemen 1 kg

Floral Brocade theebloemen 1 kg

Red Love theebloemen 1 kg

Sencha OP 1 kg

Sencha Lemon 1 kg

Sencha Rode Ginseng 1 kg

Sencha Cactusvijg 1 kg

Japan Gen Mai Cha 1 kg

wfo1 Bio

Lentebries Bio 1 kg

Vreedzame wereld 1 kg

Kamille Thee 1 kg

Marokkaanse munt 1 kg

Sencha Aloe Vera 1 kg

Verbena - verveine 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Pluk de dag Bio 1 kg

Sencha Earl Grey 100 gram

Liefdevol 100 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Frisse lente thee

Proef de smaak van de lente in je thee

Onze lente theeën zijn zacht, fris en fruitig. Zodra in de lente de zon begint te schijnen kiezen we al gauw voor een zachtere thee met een licht karakter. Witte en groene thee zijn bekende theesoorten in dit seizoen. Witte thee is licht van smaak en wordt vaak gecombineerd met fruit en frisse kruiden, perfect voor een lente avond. Groene thee is daarentegen iets meer bitter van smaak maar biedt enorm veel gezondheidsvoordelen.  

Er is een keuze maken uit groene thee, kruiden thee, rooibos thee, zwarte thee, oolong thee & witte thee. In iedere categorie vind je een aantal lente theesmaken terug. Lekker genieten buiten met een kopje thee in de zon!

Lentebries

Een biologische lente thee

Een lentebries is niks meer daneen zachte voorjaarswind. Onze thee lentebries bio is een prachtige, biologische, melange van groene losse thee met bloemen en mango. De smaak van deze lente thee is heerlijk fris en licht zoals een lentebries. Deze lente thee kan je op elk moment van de dag drinken.  

Bio certificaat SKAL

Biologische thee

Ben je op zoek naar biologische thee? Bij Fleur de Café heb je een ruime keuze uit 20 biologische theesoorten zoals Zwarte thee RwandaGroene thee CitroenRooibos Spring in the air en Fleurs Kruidentuintje. De theesoorten bestaan uit ingrediënten die biologische of organische worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De organisatie SKAL bezoekt en beoordeeld ons ieder jaar op onze manier van werken met de biologische thee.

Wij zijn er trots op dat we al vanaf 2011 in het bezit zijn van een SKAL certificaat. Als theemelangeur maken en leveren wij biologische thee aan consumenten, horeca maar ook aan winkels. Volgens de regels van de Skal is onze thee biologisch wanneer het bij Fleur de Café verpakt is en er een groen bio stickertje op zit. 

Blik 100 gram Fleur de Café

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van je losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

Wij raden aan om losse thee bewaren in een afgesloten blik, bewaar het blik op een donkere en droge plaats. Als je de thee op deze manier bewaart dan blijft de smaak van de thee het langst goed en lekker.