Gebrande koffiebonen - Brazilië

Fleur de Café is een koffiebranderij die gespecialiseerd is in het branden van koffiebonen vanuit verschillende delen van de wereld. Een van hun specialiteiten zijn de gebrande koffiebonen uit Brazilië. Deze bonen hebben een unieke smaak, met tonen van chocolade en noten, en een milde zuurgraad. De bonen worden zorgvuldig geselecteerd en met precisie gebrand om de beste smaak en aroma te bereiken. Bestel jou favoriete Braziliaanse koffiebonen van Fleur de Café hier.

Filter je resultaten
Er zijn 4 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 1 kg

Brasil Santos 500 gram

Brasil Cerrado arabica 500 gram

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Braziliaanse vlag

Koffie uit Brazilië

Brazilië is het meest koffieproducerende land ter wereld. Een Braziliaanse koffie moet vers gedronken worden. De bonen worden namelijk zuur als ze te lang bewaard worden. Met een neutrale body en een zachte zuurgraad wordt de Braziliaanse koffie vaak in melange gebruikt. De bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgen de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak.

Koffiebessen uit Brazilië

De groene bonen groeien, in koffiebessen, aan koffieplanten goed in de tropen op een vruchtbare grond en waar genoeg regen valt. Wist je dat een koffieplant ongeveer 3 tot 5 jaar nodig heeft om te groeien voordat er geoogst kan worden? Daarnaast is een koffiebes een vrucht en geen boon, zoals veel mensen wel denken. De koffiebes is meestal rood van kleur en heeft 2 zaden. De zaden zijn omgeven met een zachte laag van slijm en een dunne huid. Maar wist je dat de Brasil Yellow Bourbon bes geen rode kleur heeft maar geel? Vandaar ook de naam "Yellow"Bourbon. De zoete smaak komt van de gele bes af. Deze gele koffiebessen komen van de oorspronkelijke koffiestruik (de Bourbon).  

De koffiegordel

De koffiegordel of ‘coffee belt’

De Coffee belt is een naam voor een aantal landen en regio’s die rondom de evenaar liggen. In deze landen is het vrijwel altijd tussen de 25 graden en noorden en 30 graden ten zuiden van de evenaar. Door dat de temperatuur in deze regio’s lekker warm is, zijn dit ook de landen waar het tropenklimaat actief is. In de koffiegordel vallen veel landen zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Indonesië, Vietnam, Ethiopië, Kenia, Rwanda, Tanzania, Oost-Timor en ga zo maar door.

De top 10  van koffieproducerende landen:

1. Brazilie - 35%
2. Vietnam - 14%
3. Indonesie - 7%
4. Colombia - 6%
5. Ethiopie - 5%
6. India - 3,5%
7. Honduras - 3%
8. Mexico - 3%
9. Peru - 3%
10. Guatemala - 2,5%