Biologische producten

Filters weergeven
12.06.2023

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Wat heb je nodig om biologische producten te mogen verkopen? En wat is het verschil tussen biologisch en fair trade? Het belangrijkste om te weten is dat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manieren worden verbouwd.
Lees meer
15.03.2022

Direct Trade koffie en Fair Trade koffie

Wat is Direct Trade koffie? Wat is het verschil tussen Direct Trade koffie en Fair Trade koffie? Fleur de Café verkoopt Direct Trade koffie en we leggen u graag meer uit hierover in dit blog. Ook laten we u zien welke koffie Direct Trade is en welk verhaal achter de koffies schuilt.
Lees meer
21.09.2020

Er zit leven in biologische koffie van Fleur de cafe

Biologische koffie is meer dan de verbouw van koffie zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is extra aandacht voor het milieu en voor de mensen die bij het koffieproces betrokken zijn. Bij biologische teelt gebruiken de boeren organische compost van koemest, boombladeren en snoeisel. Ziekten en insecten bestrijden de koffieboeren op natuurlijke wijze. Meer weten over biologische koffie? Lees dan verder.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer