Sluiten
horeca-thee
Fleur de Café

Fleur de Café

  • Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

    Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie. Als groothandel, importeur en koffiebrander. Er zijn hier al heel wat kilootjes ongebrande koffiebonen binnengekomen en als gebrande koffiebonen hier weer weggegaan. Je kan dus wel zeggen dat wij ruime ervaring hebben met het zwarte goud. Toch is het altijd leuk en interessant wanneer er nieuwe aspecten over koffie bekend worden. Biologisch of niet-biologische koffiebonen Zo zijn wij een ...

    Lees verder
  • Peaberry koffiebonen, ronde schatjes

    Even terug naar de basis. Een koffiebes is een vrucht en de koffieboon is de pit van de bes. Elke koffiebes bevat twee pitten, waarvan er een kant plat is en een kant rond. Tenminste dat is zo bij reguliere koffiebonen. Soms is er een bes die maar één pitje heeft en omdat ze geen tweeling hebben om druk uit te oefenen op de zijkant, krijgen ze een afgeronde vorm die doet denken aan een erwt of een bes - vandaar de naam ‘Peaberry’. Peaberry...

    Lees verder
  • Mokkapot, dé ideale koffiemaker

    Als ik op vakantie ga, belandt de mokkapot standaard in mijn bagage. Het koffieapparaatje is namelijk lekker makkelijk om mee te nemen en bovendien ben ik dan ook op de camping verzekerd van prima koffie. Het is dan wel officieel geen espresso, maar de koffie die je met een mokkapot zet is heerlijk van smaak. En bovendien pure romantiek. Op je knieën voor je gasstel, in de buitenlucht, het gepruttel, de geur. Op en top vakantiegevoel wat mij bet...

    Lees verder
  • Water bepaalt de smaak van uw thee

    Voorop gesteld, de kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. In weinig landen zijn de eisen op drinkwater zo streng als in Nederland. Water is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water.  Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten.  Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het...

    Lees verder
  • Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

    Ben je een echt koffieleut dan drink je zeker vier koppen koffie per dag. Ook op warme zomerdagen wil je graag koffie bestellen en drinken, maar dan liever koud. Een oplossing is de koude koffie. Er zijn meerdere zetmethodes om een koude koffie te maken. We nemen de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee onder de loep. Hoe maak je thuis of in je horeca zo’n heerlijke koude koffie? IJskoffie De simpelste manier om van koffie een koude drank te ma...

    Lees verder