Sluiten
Fleur de Café

Fleur de Café

  • Verschillen in thee: zwart, groen en wit

    Toen ik Eva Coudray, in juli bij Fleur de Café binnenkwam om stage te lopen, had ik nog nooit zo veel thee bij elkaar gezien. Mijn mond viel open bij het zien van zoveel verschillende soorten thee. Ook kwam ik er achter dat ik heel weinig wist over thee. Terwijl het toch de meest gedronken drank ter wereld is.  Een belangrijke vraag die ik wilde onderzoeken was: Wat is het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee? Theeplant voor ...

    Lees verder
  • Private label koffie nu ook in de horeca

    Wil je je eigen merk koffiebonen schenken of verkopen? Dan noem je dat private label koffie. Private label is super hip en bovendien de ultieme manier van marketing. Je eigen horeca of winkelnaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor  horeca en koffiespeciaalzaak is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals een eigen koffie. Het idee is dat klanten ...

    Lees verder
  • Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

    Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje. Blijkbaar stond de rooibosthee al enige jaren in het theeschap van de supermarkt en in het assortiment van Fleur de Café, maar had ik een reis naar Zuid-Afrik...

    Lees verder
  • Onderhoud uw espressomachine voor betere koffie

    Zoals zoveel dingen in het leven heeft ook uw espressomachine aandacht nodig. Aandacht in de vorm van onderhoud in dit geval. In deze tijd van het jaar krijgt Fleur de Café veel aanvragen voor onderhoudsbeurten en dat is niet zo gek want een horeca ondernemer wil natuurlijk klaar zijn voor het zomerseizoen. Een goed werkende espressomachine is dan een ‘must’. Want koffie is nog steeds de meest gedronken drank in Nederland ook op het terras. ...

    Lees verder
  • Cappuccino, latte macchiato lekker door goed melkschuim

    Koffievarianties met melkschuim nemen nog steeds toe in populariteit. Zo kennen we natuurlijk de cappuccino en de latte macchiato. Binnen deze koffiesoorten zijn er dan weer allerlei variaties mogelijk. Een dubbele espresso met melkschuim voor een flat white of een enkele cappuccino zonder cafeïne voor een babyccino. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn zelfs steeds meer horeca waar je gewoon aan geeft hoeveel shots espresso op de hoeveelhe...

    Lees verder
  • Voor 12 uur besteld
    volgende werkdag in huis.
  • Dagelijks levering.
    Kwaliteit is verslavend!
  • Voor persoonlijk advies
    staan wij voor u klaar.       0570-677722