Sluiten
Fleur de Café

Fleur de Café

  • Tips voor het ontkalken van uw espressomachine

    Om lekkere koffie te kunnen blijven schenken aan uw gasten is het ontkalken van uw espressomachine een noodzakelijk kwaad. Uw machine kan namelijk beschadigen wanneer u dit niet doet. Een gevolg van kalkaanslag is dat de koffie minder snel door de machine stroomt en er halve kopjes gezet worden. Een ander nadeel is dat de koffie minder warm wordt d...

    Lees verder
  • Koffieproducerende landen in de wereld

    In Nederland wordt verreweg het meeste koffie gedronken ter wereld. Per persoon wordt er 150 liter koffie per jaar gedronken. Al die koffie wordt geïmporteerd als groene rauwe koffiebonen en hier in Nederland gebrand en eventueel gemalen. Bij de handel van koffie zijn direct en indirect meer dan 500 miljoen mensen betrokken. In meer dan 70 landen worden koffiebonen verbouwd of plukt men de vruchten van de wilde koffiebomen. Toch zijn er maar e...

    Lees verder
  • 's Werelds beste recepten met koffie

    Koffie is verreweg de meest populaire drank ter wereld. Een wereld zonder koffie is niet meer denkbaar. In de top tien van meest koffie consumerende landen staat Finland verrassend op de eerste plaats. De Finnen drinken ongeveer 3 koppen koffie per dag per inwoner. Daar is zo’n 12 kilo koffie per persoon per jaar voor nodig. De Nederlander is iets gematigder en consumeert per persoon 8,4 kilo koffie per jaar wat uitkomt op iets minder dan twee ...

    Lees verder
  • Verschillen in thee: zwart, groen en wit

    Toen ik Eva Coudray, in juli bij Fleur de Café binnenkwam om stage te lopen, had ik nog nooit zo veel thee bij elkaar gezien. Mijn mond viel open bij het zien van zoveel verschillende soorten thee. Ook kwam ik er achter dat ik heel weinig wist over thee. Terwijl het toch de meest gedronken drank ter wereld is.  Een belangrijke vraag die ik wilde onderzoeken was: Wat is het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee? Theeplant voor ...

    Lees verder
  • Private label koffie nu ook in de horeca

    Wil je je eigen merk koffiebonen schenken of verkopen? Dan noem je dat private label koffie. Private label is super hip en bovendien de ultieme manier van marketing. Je eigen horeca of winkelnaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor  horeca en koffiespeciaalzaak is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals een eigen koffie. Het idee is dat klanten ...

    Lees verder