Gebrande koffiebonen - Tanzania

Bij Fleur de Café bieden we een uitgebreid assortiment van hoogwaardige gebrande koffiebonen uit Tanzania, die bekend staan om hun rijke en levendige smaakprofielen. Onze koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste koffieplantages in Tanzania en worden vervolgens met de hand gebrand om een heerlijke smaak te garanderen. Tanzaniaanse koffie staat bekend om zijn delicate zuurgraad, medium body en aroma's van bloemen, citrus en chocolade. Bij Fleur de Café hebben we een breed scala aan Tanzaniaanse koffiebonen beschikbaar, van single-origin tot blends en verschillende brandgraden. Ontdek onze selectie vandaag nog en geniet van de authentieke smaak van Tanzaniaanse koffiebonen, direct bij jouw thuis.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Tanzania arabica AA 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Tanzania

Koffie uit Tanzania

Koffie uit Tanzania is wereldwijd bekend om zijn unieke smaakprofielen en hoogwaardige kwaliteit. Het land produceert voornamelijk Arabica koffiebonen en de meeste koffieplantages bevinden zich in de vruchtbare gebieden aan de voet van de Kilimanjaro en de Meru. De koffiebessen worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd om alleen de rijpste bessen te selecteren. Dit draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van de koffie uit Tanzania.

Tanzaniaanse koffie heeft een medium body, een delicate zuurgraad en complexe smaken met aroma's van bloemen, citrus en chocolade. De smaakprofielen verschillen afhankelijk van de regio waar de koffie vandaan komt. Zo staat koffie uit de regio Mbeya bekend om zijn bloemige en fruitige smaken, terwijl koffie uit Arusha vaak tonen van cacao en noten heeft.

De koffieplant in Tanzania

De koffieplant in Tanzania behoort tot de Coffea Arabica-soort en wordt geteeld op de hellingen van de bergachtige regio's van het land. De plantages zijn vaak gevestigd op hoogtes tussen de 1000 en 2000 meter boven zeeniveau. De koffieplant is een groenblijvende struik of boom die tot wel 10 meter hoog kan worden, hoewel hij vaak op zo'n 2-3 meter wordt gehouden om de oogst gemakkelijker te maken.

De koffieplant bloeit ongeveer één keer per jaar, met witte bloemen die heerlijk ruiken en ongeveer twee weken bloeien. Na de bloei ontwikkelen zich groene koffiebessen, die langzaam rijpen tot rood en dan worden geoogst. De meeste koffiebessen worden met de hand geplukt, wat arbeidsintensief is maar helpt om alleen de rijpste bessen te selecteren.

In Tanzania wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen twee soorten koffiebonen: de Bourbon-variëteit, die grotere bonen produceert en bekend staat om zijn zoete en fruitige smaken, en de Kent-variëteit, die kleinere bonen produceert en een rijkere, meer complexe smaak heeft. Beide variëteiten worden in Tanzania geteeld en de koffie die eruit voortkomt wordt hoog gewaardeerd om zijn kwaliteit en unieke smaakprofielen.

Hoe worden koffiebonen uit Tanzania gebrand?

Bij Fleur de Café worden de koffiebonen uit Tanzania met de grootste zorg gebrand, om de unieke smaakprofielen van deze koffie te behouden en te verbeteren. Onze koffiebranders gebruiken geavanceerde technologieën en hebben jarenlange ervaring in het branden van koffie om ervoor te zorgen dat elke partij koffie perfect wordt gebrand.

We branden onze koffiebonen uit Tanzania in kleine batches om de kwaliteit en consistentie van elke partij te waarborgen. We gebruiken een zogenaamde "medium roast" voor onze Tanzaniaanse koffiebonen, wat betekent dat de bonen een gemiddelde mate van roasting ondergaan, waarbij ze net genoeg zijn gebrand om de rijke en complexe smaken van de koffie te ontwikkelen, zonder de subtiele nuances en aroma's te verliezen.

Bij Fleur de Café volgen we het brandproces nauwlettend om ervoor te zorgen dat de koffiebonen niet worden over- of ondergebrand. Het resultaat is een heerlijke kop koffie met een rijk aroma en een uniek smaakprofiel dat de kenmerken van de Tanzaniaanse koffie weerspiegelt.